U Pirot stigla 172 migranta iz Sombora

Kako je prenela JugMedia, juče su u pirotski prihvatni centar za izbeglice “Četvrti kilometar” stigla 172 migranta, koji su do juče bili stacionirani u prihvatilištu u Somboru.

Iako se pre izbora pričalo da će migranti stacionirani u Pirotu biti trajno iseljeni iz našeg grada, izgleda da je ta “selidba” bila privremenog karaktera. Naime, prema našim informacijama, do privremene relokacije migranata je došlo jer se prihvatilište na 4. kilometru renoviralo, a to je izjavio i koordinator Komesarijata za izbeglice za jugoistok Slobodan Savović. Kako je Savović rekao, u Pirot i Bujanovac su relocirani migranti kako bi se relaksirao sever Srbije a kapacitet prihvatnog centra u našem gradu je 192 mesta.

Migranti su stigli u Pirot i veće grupe su viđene u i oko centra grada, to su uglavnom mlađi muškarci koji se kreću u većim grupama, često sede u parkovima gde jedu i konzumiraju alkohol. Piroćanci i Piroćanke su dobili 172 nova sugrađana a gotovo sve reakcije na ponovno naseljavanje migranata su izrazito negativne.

Slika – Čitalac

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *