Stop za ugostitelje, otvoren broj za prijavljivanje

Krizni štab Republike Srbije doneo je odluku da se rad ugostiteljskih objekata ograniči te su sada vlasnici svih kafana, kafića i sličnih objekata dužni da svoja vrata zatvore za mušterije u 23:00h svakoga dana, kako u Pirotu tako i u svim ostalim gradovima naše države.

Zanimljivo je da je paralelno sa odlukom Kriznog štaba o zatvaranju ugostiteljskih objekata u 23:00h otvoren i broj telefona na koji građani mogu da prijave sve one ugostitelje koji ovu meru ne poštuju. Kako su preneli mediji, građani mogu da prijave nepoštovanje mera putem aplikacije Viber, tako što će o tome pisati na broj 064 8811405.

Iako je nova mera na snagu stupila tek sinoć, Piroćanci i Piroćanke su već komentarisali o tome na društvenim mrežama, uglavnom u negativnom kontekstu. Kako se može pročitati, građanima Pirota je ova odluka smešna jer znači da korona “napada” samo posle 23h dok je preko dana neaktivna. Takođe, vezano za prijavljivanje nepoštovanja mera, neki Piroćanci su pisali da je to prava stvar jer “špijun se krije i čuči u svakom od nas”.

Slika – Google.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *