Kej

Slika - OnlinePirot

Pirot i OnlinePirot, zajedno godinu dana!

Poštovani posetioci OnlinePirot portala, čast nam je i zadovoljstvo da saopštimo da je naš portal počeo sa radom pre tačno godinu dana! Za prethodnih 365 dana, imali smo 1.647 objava što je između 4 i 5 objava dnevno. Nije preveliki broj ali je svakako za prvu godinu i svojevrsni test-period jako dobra cifra.

Od samog početka smo se trudili da, na prvom mestu, budemo objektivni i taj cilj smo ispunili u potpunosti. Objavili smo apsolutno sva saopštenja koja su nam političke stranke, fizička i pravna lica slali, skretali smo pažnju na evidentne probleme o kojima su drugi ćutali, za nas nije bilo tabu tema. To je, nažalost, nekima smetalo pa smo se u više navrata suočavali sa pretnjama i uvredama. Ali, upravo je to dokaz da smo na pravom putu i da moramo da nastavimo u istom smeru.

OnlinePirot nije klasičan medij, kako smo i isticali više puta, te samim tim nemamo garantovane prihode i ne prodajemo reklamni prostor, što dalje implicira da nemamo obaveze ni prema kome. Zato se i nismo reklamirali na društvenim mrežama, kako to rade pirotski mediji i stranice, već nam je reklama to što se o nama priča i naše objave dele. To je, po nama, najbolji i najpošteniji vid marketinga kojim smo, do sada, stigli do velikog broja čitalaca. OnlinePirot portal dnevno poseti preko 2.000 ljudi, na Fejsbuku nas prati oko 1.000 ljudi, na Instagramu i Twiteru je taj broj manji ali raste iz dana u dan.

Pokazali smo da portal može da uspe i bez “aviona i kamiona”, dokazali smo da na OnlinePirot portalu nema privilegovanih i zaštićenih, nismo ni za koga a nismo ni protiv koga, predstavili smo novinarstvo u pravom smislu te reči, dakle, bez piši-briši objava, bez gramatičkih i slovnih grešaka, bez tekstova obojenih subjektivnošću. Možda su sve ovo sitnice, ali novinarstvo je upravo to: preciznost, konciznost i objektivnost.

Kao i do sada, pozivamo sve predstavnike političkih partija, privatnih i društvenih kompanija, institucija da nam šalju saopštenja i ostali materijal, oglašavanje na OnlinePirot portalu je potpuno besplatno! Takođe, pozivamo sve čitaoce, pišite nam o čemu god želite, o problemima sa kojima se susrećete, o dobrim stvarima koje ste primetili, šaljite nam slike Pirota i okoline, napišite pesmu, priču… Sve ćemo objaviti, kao i do sada jer je naš jedini cilj objektivno informisanje i pisanje o stvarima koje građane Pirota zanimaju.

Zahvaljujemo se svima na podršci koju ste nam pružili do sada, unapred se zahvaljujemo što ćete biti naši čitaoci i saradnici i u mesecima i godinama koje su pred nama. Mi ćemo dati sve od sebe da budemo još bolji, ažurniji i precizniji, trudićemo se da, kao i do sada, budemo različiti.

Vaš,
OnlinePirot portal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *