Član SPS Pirot: Nastavlja se osipanje članstva

Danas nas je kontaktirao čitalac koji se predstavio kao član Socijalističke partije Srbije iz Pirota i poslao sam slike i citate po kojima se, kako kaže, može zaključiti da se broj članova te stranke u Pirotu rapidno smanjuje iz dana u dan. Iako nam se predstavio imenom i prezimenom, zamolio nas je da ne objavljujemo njegovo ime da ne bi imao neprijatnosti.

Kako je rekao naš sagovornik, izjava predsednika GO SPS Pirot, gospodina Vidojka Panajotovića, “Južnim vestima” od 15.01.2020, gde je rečeno da ta stranka u Pirotu ima oko 1.500 članova, dokazuje da se broj članova smanjuje iz godine u godinu. Naime, gospodin Panajotović je krajem 2016. godine “Pirotskim vestima” dao informaciju da ta stranka broji oko 2.500 članova te se iz tih podataka vidi da je za nekoliko godina tu stranku napustilo najmanje 1.000 članova. Naš sagovornik navodi da je ovih dana vraćeno oko 90 članskih kartica Gradskom odboru, da se taj trend nastavlja i da GO SPS Pirot trenutno nema više od 600-700 članova što će, prema njegovim rečima, dovesti do kolapsa te stranke u Pirotu na predstojećim lokalnim izborima.

Prema rečima našeg sagovornika, gospodin Novica Tončev, koordinator SPS-a za južnu Srbiju, je u prvi mah podržao rad GO SPS Pirot ali da se po njegovim skorašnjim izjavama vidi da postoji osipanje članova u nekim odborima.

Na kraju razgovora, naš sagovornik je rekao da sve ovo ukazuje na duboku krizu u GO SPS Pirot koja je, kako kaže, izazvana bahatim i nedoličnim ponašanjem gospodina Vidojka Panajotovića te se predstojeći izbori, među članstvom, očekuju uz veliku bojazan i dozu skepse.

Slika – Čitalac
Slika – Čitalac
Slika – Čitalac

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *