Vest koja je obeležila 2019. godinu u Pirotu: Ne za MHE

Od 29.12.2019. pa sve do juče, 03.01.2020. u 23:59, posetioci OnlinePirot portala mogli su da glasaju i izaberu šta je obeležilo godinu za nama u Pirotu a ukupno je glasalo 205 stanovnika našeg grada.

Čak 128 glasova dobio je predlog “Stopirani radovi na izgradnji MHE u Toplom Dolu i Rakiti” i ubedljivo se našao na prvom mestu događaja koji su obeležili 2019. godinu u Pirotu. Na drugom mestu se našao predlog “Najava nove kandidature gradonačelnika mr Vladana Vasića”, za ovaj predlog je glasalo 103 sugrađana. Treće mesto je osvojio predlog “Humanitarni koncerti pirotskih muzičara i akcije sugrađana za pomoć bolesnim mališanima Pirota” sa 94 glasa. Na četvrto mesto se plasirao predlog “Otvaranje isturenog odeljenja Medicinske škole “Dositej” u Pirotu” koji je imao 78 glasova. Peto mesto su građani Pirota dodelili predlogu “Dvostruko hapšenje direktora i štrajk u Opštoj bolnici Pirot” sa 76 glasova.

Nekoliko predloga je bilo odmah iza top 5 i jako popularno a tu su pre svega najavljeni početak izgradnje Otvorenog bazena i Doma za stare. Zanimljivo je i to što je za najznačajniji događaj 2019. godine svega 28 sugrađana izabralo otvaranje Istočnog kraka Koridora 10. Takođe, interesantno je da ni jedan glas nije dobio predlog koji se odnosio na koncert Goce Tržan i nastup Nataše Bekvalac, kao ni predlozi o Međunarodnom folklornom festivalu i Festivalu sira i kačkavalja.

Rezultate glasanja možete videti na slikama ispod teksta (i na linku) a mi ćemo uraditi ono što smo obećali – sve aktere predloga koji su završili u top 5 ćemo kontaktirati i postaviti im pitanja vezana za date situacije. Ne možemo da garantujemo da ćemo odgovore i dobiti, ali ćemo bar znati koliko je akterima top 5 predloga bitno mišljenje stanovnika Pirota.

Hvala svima koji su učestvovali u anketi, veliki broj glasova i komentara dokazuje da građane Pirota zanima šta se dešava u našem gradu i da žele da podele svoja mišljenja i stavove. Zato ćemo i u narednom periodu imati različite ankete i, nadamo se, na taj način pokazati gradskim čelnicima i institucijama šta građani žele i podržavaju.

Anketa, slika 1/4
Anketa, slika 2/4
Anketa, slika 3/4
Anketa, slika 4/4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *